Meny vecka 4

I restaurangen är det gröna i fokus. Vi söker efter ekologiska och hållbara råvaror från närområdet. Vi låter årstiden styra utbudet. Vi serverar alltid lunch eller fika när museet är öppet.

Dagens gröna 105 kr

Tisdag

Rostad spetskål, parmesankräm, rökta tomater, kålpesto, puffat dinkel

Onsdag

Pumparisotto, Rostade pumpafrön, Friterad svartkål, rostade hasselnötter

Torsdag

Grillad paprika, aubergin- och fetaostkräm, friterade kikärter

Fredag

Potatisterrin, variation på blomkål, sveciakräm, hasselnötter

 

Hantverkaren 140 kr

Wallenbergare på vildsvin från Ökna, potatispuré, brynt spetskål, rårörda lingon

Sallad 125 kr

Sotad lax, fänkålsdipp, rimmad gurka, inlagd fänkål, krutonger

Flatbröd 125 kr

Surdegspizza, gräddfil, lagrad ost, rostade gulbetor, getost, rostad mandel

Soppa 90 kr

Gratinerad löksoppa, lagrad ost, surdegskrutonger, pilsner, timjan

Pannkaka 75 kr

Dinkelpannkakor, rårörda blåbär, vispad grädde