Meny vecka 13

I restaurangen är det gröna i fokus. Vi använder ekologiska och hållbara råvaror från närområdet. Vi låter årstiden styra utbudet. Vi serverar alltid lunch eller fika när museet är öppet.

Dagens gröna 105 kr

Tisdag

Dahl "Indisk linsgryta" med yoghurt rostad blomkål och rimmad gurka

Onsdag

Helstekt rotselleri med potatispuré, skummig svampbuljong, ostronskivling och äpple

Torsdag

Grillad aubergine och paprika med rökt tomatkräm, friterade kikärter och fetaost

Fredag

Gulbetsrisotto med friterad gul beta, bondbönor och parmesan

 

Hantverkaren 135 kr

Stekt strömming med potatispuré, rårörda lingon, dill och brynt smör

Trädgård 125 kr

Nakenhavre, äppel- och timjandipp, rostade rotsaker, grönmögel ost, svarvad morot

Flatbröd 130 kr

Surdegspizza med gräddfil, lagrad ost, grönpesto, tomat och silver lök

Soppa 90 kr

Rostad ingefära- och sötpotatissoppa med yoghurt

Pannkaka 75 kr

Dinkelpannkakor, rårörda blåbär, vispad grädde