Kärleksbrev på vift!

Den 14 februari kan det hända att du hittar kärleksbrev på din busshållplats, i din cykelkorg eller bland potatisen i mataffären. Kärleksbrevet kan vara skrivet 1892, 1943 eller 2017. Det är kärleksbrev som du får tjuvläsa.

Till Alla hjärtans dag vill vi passa på att dela med oss av några kärleksbrev från samlingarna. För att göra det lite extra spännande gör vi det som en tävling! Ett av alla brev vi sprider på offentliga platser innehåller en vinst i kärlekens tecken; en övernattning för två på Nynäs slott.

Kärleksbreven kommer att spridas ut på Alla hjärtans dag, den 14 februari, på offentliga platser i hela Sörmlands län.

Tävlingsregler

Om du har hittat ett brev där det inte står något om att du har vunnit, så har du inte hittat vinst-brevet.

I vinst-brevet är det väldigt tydligt att du har vunnit. Du ska följa anvisningarna i brevet. Kontakta Karin Andersson och uppge den kod som står i brevet.

Vinsten, som är ett presentkort på en övernattning för två på Nynäs slott, kommer att skickas till dig per post.

En person läser brev från en arkivlåda

 

Vinnare

Nu är kärleksbrevet med "guldbiljetten" hittad! Det va Filip Ek från Vingåker som hittade brevet på Espressohuose i Katrineholm.

Grattis Filip!

brev och guldbiljett

Exempel ur Konrads brev

Här är ett exempel på vad du kan få ta del av om hittar ett brev. Det är Konrad som, den 6 september 1891, skäms över ett snedsteg. Han ber sin älskade Hulda om förlåtelse.

"Det var mycket dumt av mig att jag gjorde sällskap med Anna i Hedtorp då jag var hemma i Pingst, det har jag många gånger ångrat. Men det var båd första och sista gången. Jag hör att dom säger att det skall bli bröllop på oss, nemligen Anna och mig, i höst, men helsa du dem som detta säger och tror, att den dagen kommer aldrig att gry, ty så sant jag lefver kommer aldrig jag att gifta mig med henne. Nej får jag ej dig Hulda, som jag alltså har hållit kär, då blir det troligtvis ingen."

Givetvis är det kopior av breven vi lägger ut. De riktiga flyttar med oss till det nya museihuset i Nyköpings västra hamn.

Läs mer om flytten till nya lokaler