Skylt med texten konstdygnet

Konstdygnet 2018

Temat på årets konstdygn är: Förändring, förflyttning, förberedelse.

Ibland vill vi ha en förändring av våra liv. Ibland kommer en förändring plötsligt och utan vår önskan och kullkastar vår tillvaro.

Konstdygnet 2018 tar avstamp i Västerås konstmuseums stora satsning, utställningen Ur aska. Här rör sig konstnärer i de spår som den stora skogsbranden 2014 satt i Västmanland och i människor som levt sina liv i eldhärjade områden. Med konst och konstnärliga praktiker i fokus lyfter Konstdygnet blicken.

Förändringar och kriser påverkar oss på olika sätt, i det stora och i det lilla. Konstdygnets föreläsningar, seminarier och workshops rör sig mellan klimatförändringarnas miljöpåverkan och hur en enskild konstnärs påtvingade förflyttning omskapar sättet att arbeta. Men berör även förberedelser, vad vi kan lära av spruckna samarbeten och hur vi kan arbeta proaktivt med våra konstverksamheter i ett kulturpolitiskt föränderligt landskap.

Hur kan vi navigera, kommunicera, lära av varandra – inte minst av ungas perspektiv – i en värld som ständigt rör på sig med små och stora förändringar?

Anmälan

För att anmäla dig till Konstdygnet 2018 klickar du på länken.

Anmäl dig här

Program

Här kan du ladda ner programmet som pdf

 

Varmt välkommen till Konstdygnet 2018!

 

Konstdygnet arrangeras av Västerås konstmuseum i samarbete med Konstfrämjandet, Region Örebro län, Region Västmanland, Region Uppsala, Sörmlands museum, Sveriges konstföreningar och Riksantikvarieämbetet.

Datum:

Torsdag 11 oktober - Fredag 12 oktober 2018

Plats:

Västerås Konstmuseum

Tid:

11 oktober 11:00 - 12 oktober 12:00
11 oktober