Sörmlands museum och det nya coronaviruset

Sörmlands museum bevakar noga utvecklingen kring covid-19. Vi följer myndigheternas rekommendationer och är beredda på att läget snabbt kan förändras. Här kan du läsa om våra tillfälliga förändringar.

Uppdaterad 2020-03-31  kl. 16:14

Vi håller fortsatt öppet med följande undantag:

• Studierum och bibliotek har stängt. Det är fortfarande möjligt att beställa fram material och studera detta efter överenskommen tid. Se mer information här

• All program- och visningsverksamhet är inställd till och med 31 maj, med eventuell förlängning. Det gäller i museihuset i Nyköping, i Kungstornet och på andra platser i länet . Vi uppdaterar våra evenemang och aktiviteter löpande.
  • Våra öppettider på onsdagar (10-19) förkortas till 10-17.

• Vi har tillfälligt pausat all utlåning av studielådor.

• Vi har pausat möjligheten att boka minnesutställningar.

• Salladsbuffé, soppa och bröd har tagits bort från självserveringen i restaurangen. Vi följer de nya reglerna för att förhindra trängsel i vår restaurangkö och matsal.

• Vi räknar antalet besökare där det är aktuellt. Är du inte helt frisk ber vi dig att avvakta med att besöka oss. Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Förändringarna görs för att minska smittspridningen av coronaviruset och av särskild omsorg för äldre och andra riskgrupper.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Regeringens beslut och gör vad vi kan för att undvika smittspridning. Vi uppmanar dig att göra detsamma.

Är du osäker på något? Välkommen att ringa eller maila oss.

Receptionen telefon: 072-213 47 11
Mail: info.museet@regionsormland.se