Konservator i arbete.

Konservator

Vi söker en engagerad konservator för enheten Samlingar. En person som vill vara med mitt i ett spännande utvecklingsarbete.
Tjänsten är en tillsvidaretjänst, 100 %. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi bygger ett nytt hus med invigning 2018. Där är samlingarna i centrum - föremålen, fotografierna och arkivhandlingarna. Det blir bland annat uppglasade magasin, nya arkiv, pedagogiska verkstäder, arbetslokaler och mycket tillgängliga samlingar.

Vi fortsätter också att utveckla olika sätt att visa samlingarna på andra platser, ute och inne, i olika former av utställningar, pedagogiska program och förstås på webben.

Vi har - och vill ha - levande, relevanta, använda och väl omhändertagna samlingar som hela tiden tillförs nytt så att museet kan fortsätta att berätta om många verkligheter och många människor.

Arbetsuppgifter

Vi söker en utåtriktad och idérik nyckelperson som kommer att delta i museets arbete med samlingarna. Det gäller dels samlingarnas vård i magasin och arkiv. Minst lika viktigt är arbetet med att göra samlingarna tillgängliga, synliga och utnyttjade i olika sammanhang och på olika sätt. Huvudfokus de närmaste två åren ligger på flytten till det nya museihuset.

Konservatorn arbetar tillsammans med museets olika samlingsexperter, utställare, pedagoger m fl. och i nära dialog med många olika deltagare och samarbetsparter. Konservatorns arbete på Sörmlands museum är väl integrerat med alla delar av museets verksamhet.

Kvalifikationer

Du ska brinna för publikt arbete, vara välstrukturerad och lösningsfokuserad, gilla samarbeten – gärna gränsöverskridande – och ha en stark känsla för service och museernas samhällsuppdrag.

Speciellt under flytten är det bra om du är flexibel i ditt arbetssätt och kan t.ex. vara bekväm med att ta rollen som arbetsledare ibland. Du ska ha en stark integritet som yrkesperson och värna om samlingarnas fortbestånd men samtidigt gilla att hitta nya lösningar på hur samlingar kan visas och användas.

Du ska ha:

• konservatorsexamen eller motsvarande
  • bred kompetens och gärna vara särskilt inriktad på förebyggande vård
  • erfarenhet av praktisk konservering av föremål inom flera olika materialkategorier
  • erfarenhet av generell samlingsförvaltning i museikontext
  • erfarenhet av arbete med föremålsdatabaser
  • erfarenhet av packning och flytt av museiföremål är en fördel
  • körkort ett krav

Information om tjänsten lämnas av:

Länsmuseichef Karin Lindvall, 0155-24 57 04 eller 070-651 05 61.
Enhetschefen för Samlingar Peter Ostritsch, 0155-24 57 07.

Facklig företrädare Saco-DIK
Linda Eklund, 0155-24 71 98, linda.eklund@dll.se
Karin Edlund, 0155-24 70 94 eller 076-721 91 11, karin.edlund@dll.se

Ansökan med meritförteckning ska ha inkommit 23 april 2017 via www.landstingetsormland.se/jobba