Fem kvinnor sitter och täljer

Slöjd för nyanlända

Boka en gratis slöjdträff. Vi erbjuder slöjdträffar med varierande teman i olika material och tekniker för alla nyanlända i Sörmland. Med slöjd och hantverk skapar vi tillfällen för språkinlärning och integration.

Vi kan tova eller spinna ull, tälja en smörkniv eller spelpjäser till ett luffarschack, trycka på textil, gör en visp i luffarslöjd eller origami.

Vi arbetar i natur- och miljövänliga material. Under en träff kan ni få testa olika material och tekniker, tillverka bruksföremål eller dekorationer.

Teknikerna anpassas efter deltagarnas ålder och storlek på grupp men kan även ändras efter önskemål.

En träff är 2-2,5 timme lång. Vi kommer till er och har med allt material som behövs. Ni ordnar en lokal, bord och stolar. En grupp på 8-12 deltagare brukar vara optimalt, men inte ett måste.

Vilka vänder vi oss till?

Vi vänder oss till nyanlända. Alla åldrar. Det kan t.ex. vara grupper från asylboenden, hvb-hem, språkcaféer, språkvänner eller ideella föreningar.

Besöket är gratis.

Projektet genomförs med stöd av Landstinget Sörmland och Kulturrådet genom länshemslöjdskonsulenterna. Projektet riktar sig till länets samtliga kommuner.