Special guest: bob hund vs Papfar

Årets Special Guest: bob hund och Søren "bob hund vs Papfar" är ett ljudkonstverk där vi genom skulptur får uppleva några av bob hunds låtar i nya rumsliga konstellationer.

Installationen kommer i två versioner – en stationär och en mobil version som vem som får ställa ut på valfri plats.

Det ambulerande Pop-up verket kan man få syn på på olika platser i länet under sommaren. Kanske dyker det upp på badstranden, i hästhagen eller i varför inte i tvättstugan? Följ verkets spännande resa i sociala medier och på Sörmlands museums hemsida, eller var med och ställ ut det själv!

Om konstnärerna

Den danske konstnären Søren Bencke är för sina klassiska kartongskulpturer och plötsligt uppstående händelser i det offentliga rummet i Danmark mest känd under pseudonymen "Pappfar".

Papp-emballagens rika grafiska universum av tecken, logotyper och varningar har blivit en integrerad del i Behnckes visuella språk.

Porträtt av man i glasögon

Søren Bencke

bob hund har ofta kallats Sveriges bästa liveband. Indierockgruppen bildades 1991 och har sedan sitt stora genombrott 1998 med albumet "Jag rear ut min själ! Allt skall bort!!!" utgjort en självklar del av svenskt musikliv. Bandet består av Thomas Öberg, Johnny Essing, Conny Nimmersjö, Mats Hellquist, Jonas Jonasson, Christian Gabel och Mats Andersson.

sex personer står vid en väderkarta

bob hund

Placering av konstverket

Eskilstuna stadsbiblioteket 15 juni - 18 juli (kl 13-16, mån-fre)
Nyköping culturum 19 juli - 6 augusti
Gnesta bibliotek 7 - 20 augusti

Den andra versionen kommer att flytta runt, du kan själv vara med och flytta den. Kanke hamnar den på din balkong, på ett berg eller en badplats. Följ resan i sociala medier.

facebook.com/bobhund
instagram.com/bobhund

Efter Sound of Sörmland...

...lever verket vidare!